LineMaster Concept

 

Het LineMaster concept bestaat uit een optimale combinatie van hardware (weegstation en  PC) en software.

 

Binnen dit concept worden de volgende doelstellingen gerealiseerd:

 

T                           Robuuste en betrouwbare productiemiddelen

T                           Zeer snelle lijn configuratie            

T                           Product consistentie

T                           Reductie van grondstoffen (give away)

T                           Verbetering van efficiëntie

T                           Real time controle van productie medewerkers

T                           Rapportage van line performance en gebruik grondstoffen

 

Een maaltijd moet voldoen aan scherpe specificaties op het gebied van gewicht per component en/of totaal gewicht. In conventionele systemen wordt het gewicht per component niet geregistreerd. Voor het bewaken van het totaal gewicht wordt gebruik gemaakt van een checkweger. Het is gebruikelijk om de gegevens van de checkweger te gebruiken om bijvoorbeeld éénmaal per dag de tolerantiegrenzen van de individuele weegstations bij te stellen.

 

Binnen het Linemaster concept wordt een dergelijke correctie (indien ingeschakeld) op ieder moment van de dag doorgevoerd. Nog belangrijker: een dergelijke correctie wordt per weegstation gemaakt daar de ene operator teveel en de andere juist te weinig kan afwegen. Door deze functionaliteit, in combinatie met het bewaken van de snelheid, kunnen op jaarbasis grote besparingen worden gerealiseerd. Bij veel gebruikers van het Linemaster systeem werd de investering binnen 6 maanden terug verdiend!


LineMaster software

 

Een belangrijk aspect van het LineMaster concept is de software die op een PC in de productie ruimte draait. De LineMaster software wordt voor twee hoofddoelen gebruikt:

T          Het opzetten van de lijn (componenten en gewichten naar de weegschalen sturen)

T          Real time performance bewaking (Policing)

 

De software is in de basis opgebouwd uit drie database bestanden die door de gebruiker éénmalig worden gevuld. De bestanden bestaan uit een component database (individuele componenten van een maaltijd zoals rijst, groente, etc.), een product database (eindproducten bestaan uit één of meerdere componenten) en een personeelsdatabase. In de product database wordt tevens een weegstation toegewezen aan een bepaald component.

Op basis van de bestanden kan de lijn zeer eenvoudig en snel worden ingericht: men kiest het gewenste product en bevestigd eventuele verpakkingscodes. Het is tevens mogelijk order informatie in te voeren die in een latere rapportage wordt verwerkt. De PC zendt nu de gewenste gewichten van ieder component naar een corresponderend station. De naam van het component wordt op het onderste display weergegeven.

Een zeer belangrijk aspect is de real time bewaking van de prestaties van de medewerkers. Van ieder station is direct te zien hoe de medewerker presteert op het gebied van snelheid en nauwkeurigheid. In essentie zorgt het programma dat de medewerkers binnen de gewenste tolerantie blijven. Medewerkers die te langzaam of met grote afwijkingen werken worden direct geïdentificeerd  en kunnen aanvullend worden getraind. Het Systeem geeft tevens duidelijk aan of een lijn optimaal wordt benut.

 

This text will be replaced
machine
Foodlife machines
Voor een compleet overzicht van ons machine assortiment, klik op de onderstaande link.
occasion
Occasions
Voor een overzicht van onze occasions, klik op de onderstaande link.
Nieuwsbrief
Hier kunt u zich aanmelden op onze periodieke nieuwsbrief.